«Tα capital controls θα φύγουν όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις»

Κοινοποίηση:
425moscovici.11.6.708

Διπλό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας για απαιτητική επόμενη αξιολόγηση και σημειώνοντας ότι μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις θα αποφευχθεί το νέο μνημόνιο.

«Δεν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο, εφόσον γίνουν οι αλλαγές. Ετσι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών, μιλώντας στην «Ημερησία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος- το φθινόπωρο- θα είναι απαιτητική και θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ακόμη υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στα εργασιακά πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και σημείωσε ότι η χαλάρωση των capital controls θα είναι εφικτή όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις. Η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη αισιοδοξία του Ευκλείδη Τσακαλώτου που άφησε να εννοηθεί, πρόσφατα, ότι η άρση των capital controls εξετάζεται από το φθινόπωρο!

Ακόμη, ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε ως κρίσιμο στοίχημα για τις τράπεζες τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές θα κριθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. δηλαδή πότε!
    και ο παθιασμένος ελληνασ θα ψηφίσει για να βγει η συνυπεύθυνη για την δολοφονία μας !! Ν Δ .., για να να φέρι της Καταθέσεις με την Μαρεβα ?

Comments are closed.