Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά όπως παράδειγμα η Μύκονος παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%.
Σε άλλα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος η απόκλιση έναντι των στόχων κυμαίνεται από 35% έως 40%.
Ανάλογη εικόνα αποτυπώνεται και στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, τα οποία υπολείπονται του στόχου κατά 488 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στα έσοδα από ΦΠΑ για το αντίστοιχο τετράμηνο που υστερούν κατά 127 εκατομμύρια ευρώ έναντι των στόχων.
Η εικόνα φαίνεται να είναι καλύτερη τον Μάιο σε ότι αφορά τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, που είναι αυξημένα κατά 473 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό από ποιους φόρους και από ποια έσοδα προέρχεται αυτή η αύξηση.
Προκειμένου να «πιαστούν» οι στόχοι του προϋπολογισμού και να αποφευχθεί η συζήτηση για ενεργοποίηση του “κόφτη”, πρέπει ,μέχρι το τέλος του έτους να εισπράττονται μηνιαίως έσοδα 4 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν η εικόνα των εσόδων δεν είναι ικανοποιητική, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει η συζήτηση τον Οκτώβριο για προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη».
Που να δειτε στις λαικες τι γινεται…κατι 45ρηδες συνταξιουχοι του οτε και της δεη με 2000 και 2500 συνταξη που αν δεν τους δωσεις αποδειξη τρεχουν να σε ρουφιανεψουν…εγω εδω και καιρο τους εχω διωξει απο τον παγκο γιατι μονο φυρα ειναι…νομιζουν θα δουλευουμε εμεις 15 ωρες την μερα για να περνανε αυτοι καλα..ετσι νομιζουν ομως για να δουμε σε λιγο τι θα γινει και θα γελαμε ολοι μαζι…
Συμφωνώ μαζί σου. Πού να δεις τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της βουλής στις διάφορες συναλλαγές!
Θυμάμαι τα μούτρα του Τσακαλώτου που νόμιζε ότι με την υπερφορολόγηση θα έκλεινε τον προϋπολογισμό. Κοινώς θα τετραγώνιζε τον κύκλο. Τι 23%, τι 24% μικρή η διαφορά, έλεγε με το μικρό του το μυαλό! Τώρα; Θα έρθει ξανά η τρόικα, θα διαπιστώσει υστέρηση εσόδων και ξανά καινούργια μέτρα. Α, ναι! Θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Για την ιστορία, η μείωση των συντάξεων είναι παράνομη, ενώ η απόλυση ενός δημοσίου υπαλλήλου (π.χ. διοικητικού υπαλλήλου μιας υπηρεσίας ενός υπουργείου που σκοτώνει μύγες) θεωρείται νόμιμη εφόσον καταργηθεί η οργανική θέση που αυτός καταλαμβάνει. Το κράτος όμως παρανομεί και κάνει το πρώτο. Μία πρόχειρη λύση από την κυβέρνηση είναι να αρχίζει να ξεπουλάει όλα τα φιλέτα του δημοσίου (που δεν έχουν εργαζόμενους) και να παίρνει μέτρα απέναντι στον ιδιωτικό τομέα που τον έχει λιώσει. Ως πότε όμως; Βάζοντας στο ΤΑΙΠΕΔ τις ΔΕΚΟ αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση και για τους βολεμένους, να δούμε ποια κυβέρνηση θα χρειαστεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Και καλά κάνουν και δεν εκδίδουν απόδειξη, μαζί εργάζονται (από το πρωί έως το βράδυ) με το δημοσιοϋπαλληλιστάν των τσυριζοσανέλλ; 100% προκαταβολή φόρου, γιατί; Για την ερτ; Στα διάλα ρε, στα διάλα, μαζί δουλεύουμε με τους -υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους; Τι είναι το κράτος; Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βασικά. Λίγα μόνο επιστρέφουν στον ιδιωτικό τομέα ως υπηρεσίες και αγαθά, όλα τα άλλα πάνε… στο συρφετό του τσίπρα.
Κάτι ζωάδια του δημοσίου επιμένουν να ζητούν αποδείξεις εις ένδηξη υποταγής στο σύστημα … Κουρ@δες ο κόφτης έρχετε και θα σας κοπεί ο αέρας και ο τσαμπουκάς «την απόδειξη παρακαλώ» … Αει σιχτίρ σιχάματα του καναπέ