Χτυπάνε τους αγρότες. Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς φτωχών ανθρώπων

Κοινοποίηση:
An unidentified farmer collects a bale of hay near southeastern Macedonian village of Stojakovo, on Monday, June 14, 2010.   (AP Photo/Boris Grdanoski)

Υπό την απειλή της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με αρρύθμιστες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ.

Πρόκειται για αγρότες που μεταφέρθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ δεν ρύθμισαν τα χρέη του στον Οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών εστάλη στο ΚΕΑΟ η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.

Τις διαδικασίες για τη δέσμευση των λογαριασμών των αγροτών που δεν ανταποκρίθηκαν στις προτροπές του ΟΓΑ να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ετοιμάζεται να κινήσει το ΚΕΑΟ και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων.

Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.

Το «φέσι» προς τον ΟΓΑ φθάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Η διαδικασία ελέγχου και είσπραξης των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών θα αφορούν και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα 327 εκατομμύρια που πήραν αγρότες που ΔΕΝ τα δικαιούντο, ποιος ήταν ο ευθύνων νους? Ποιος πολιτικάντης μεσολάβησε ούτως ώστε να πάρουν αυτοί που ΔΕΝ είχαν κανένα δικαίωμα? Πιάστε αυτόν τον πουσταρά και ξεσκίστε τον. 327 εκατομμύρια που έπρεπε να τα είχαν πάρει άλλοι δινοπαθούντες.

Comments are closed.