Έμεινε από ασανσέρ η πολεοδομία Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:
poleo

Σε ταλαιπωρία υποβάλλονται από προχθες μηχανικοί και δημότες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης και η οποία στεγάζεται στο οκταώροφο κτίριο της οδού Μανουσογιαννάκη 6. 

Ο λόγος είναι ότι εκτός από το ένα ασανσέρ που παραμένει χαλασμένο εδώ και χρόνια, χθες σταμάτησε να λειτουργεί και το δεύτερο. Έτσι, μόνο όσοι επισκέπτες είχαν τις αντοχές να ανέβουν τα σκαλοπάτια των πέντε ορόφων κατάφερναν -με ιδιαίτερη δυσκολία- να εξυπηρετηθούν, ενώ πολλοί μηχανικοί, που δεν είχαν τις φυσικές δυνάμεις, έφευγαν χωρίς να κάνουν τη δουλειά τους.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Τρία χρόνια είναι χαλασμένο το ένα ασανσέρ και από το πρωί που χάλασε το άλλο δεν ήρθαν ακόμη να το επισκευάσουν. Δεν μπορούμε να ανεβούμε στις υπηρεσίες», περιγράφει στη «Μ» ο μηχανικός κ. Βασίλης Ράλλης προσθέτοντας ότι «μας είπαν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αποκατασταθεί η λειτουργία και του δεύτερου ασανσέρ και τελικά σταμάτησε και το πρώτο. Καθημερινά έρχονται περί τα 150 άτομα και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί πλέον και τους όμορους δήμους. Ακόμη και όταν είχε δύο ασανσέρ υπήρχαν δυσκολίες». Όσοι έπρεπε οπωσδήποτε να ολοκληρώσουν χθες τη συναλλαγή τους, ακολουθούσαν έναν «Γολγοθά». Κάποιοι, βλέποντας αναμένο το λαμπάκι της ένδειξης ορόφου στον ανελκυστήρα, ήλπιζαν ότι κάποια στιγμή θα λειτουργούσε και ανέμεναν για λίγα λεπτά μπροστά στην πόρτα, μέχρι να απογοητευτούν και να φύγουν. Όσοι έφταναν πάντως, στα γραφεία της υπηρεσίας, διαμαρτύρονταν έντονα στους υπαλλήλους για τη βλάβη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Κουράκης δεν είχε ενημερωθεί για τη βλάβη του ασανσέρ, η οποία, όπως υποστηρίζει, πρέπει να αποκατασταθεί από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. «Το ένα ασανσέρ δεν λειτουργεί εδώ και μισό χρόνο, από τότε που έφυγαν κάποιες υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας και άδειασε το μισό κτίριο. Δεν είχα ποτέ κάποιο σχετικό παράπονο, αν και υπήρχε μια σχετική αλληλογραφία μεταξύ της διεύθυνσης πολεοδομίας και της εκκλησίας, στην οποία ανήκει το κτίριο, για αυτό το ζήτημα. Εάν όμως, σταμάτησε να λειτουργεί και το δεύτερο είναι πράγματι πρόβλημα και θα φροντίσουμε για την αποκατάσταση», εξηγεί ο κ. Κουράκης και συμπληρώνει ότι «η ευθύνη ανήκει στον ιδιοκτήτη-μισθωτή του κτιρίου, που είναι η εκκλησία. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες συντήρησης σε ένα κτίριο που δεν μας ανήκει, που νοικιάζουμε».

Φ.Κουτσαμπάρης

 

Πηγή: makthes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: