Μαρία Μπακοδήμου: “Έφυγα και ξαναήρθα – Δεν είχα σφυγμό”

Κοινοποίηση:
maria-mpakodimou

«Αισθανόμουν ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μη φύγω», δήλωσε η Μαρία Μπακοδήμου, στην εξομολόγησή της για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της που πέρασε πρόσφατα.

Στις 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια εξέτασης για την οποία έγινε μέθη, η παρουσιάστρια έπαθε αλλεργικό σοκ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Πλέον είναι καλά, αλλά ίσως έχει μετατραυματικό στρες, δήλωσε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

«Το έχω συνειδητοποιήσει αλλά σωματικά δεν έχω συνέλθει. Το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει. Κινδυνεύεις, βέβαια, σοβαρά. Σιγά- σιγά ανακτώ τις δυνάμεις μου. Ψυχολογικά με έχει ρίξει, μπορεί να είναι μετατραυματικό στρες. Γιατί φεύγεις και έρχεσαι. Όλο αυτό είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα σου, υπάρχω και δεν υπάρχω», δήλωσε αρχικά.

«Πήγα να κάνω μια εξέταση που έπρεπε να κάνω μέθη. Πήρα τη μέθη και όταν μου έβαλαν το αντιβιοτικό… Τώρα το ψάχνουμε με τον αλλεργιολόγο. Σίγουρα ήταν φάρμακο. Δεν θυμάμαι, κατέρρευσα και συνήλθα μετά από 31 ώρες στην εντατική. Αμέσως το κατάλαβαν, γιατί δεν είχα σφυγμό», περιέγραψε.

«Δεν ξέρω αν έχω συναίσθηση ποια στιγμή ήταν ότι ένιωθα πως καίγομαι. Το κάψιμο είναι η ένδειξη της αλλεργίας μου. Είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, γιατί υπέφερα, πριν ξυπνήσω. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεν θέλω να πω πράγματα που θα ακούσουν τα παιδιά μου», σημείωσε η Μαρία Μπακοδήμου.

«Θυμάμαι όταν συνήλθα μου είπαν τα κορίτσια στο χειρουργείο “φύγατε και ξανάρθατε”. Αισθανόμουν ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μη φύγω. Από την άλλη υπέφερα πάρα πολύ σωματικά. Όλα αυτά σε μία κατάσταση που έχεις συνειδητότητα σε κάποια κομμάτια», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε πώς ήταν αυτή η εμπειρία, απάντησε: «Δεν θέλω να το συζητήσω, είναι πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια μίλησε για την αγωνία που έζησε όταν συνήλθε. «Είναι μεγάλο το σοκ, γιατί το μετά έχει να τσεκάρεις τον κίνδυνο, επειδή έμεινες χωρίς οξυγόνο, ότι ο εγκέφαλός σου δουλεύει, ότι το σώμα σου λειτουργεί κανονικά. Ότι δεν έχει πάθει κάτι η καρδιά σου. Οπότε έπρεπε να κάνω μια σειρά από εξετάσεις», δήλωσε.

«Τώρα καλά είμαι, αν εξαιρέσεις αυτό το μετατραυματικό στρες. Το πόσο εύκολα μπορεί, ενώ είσαι γερός… μου είπαν ότι αν δεν ήμουν σε τόσο καλή φυσική κατάσταση δεν θα ήταν τόσο καλά τα πράγματα. Ενώ κάνεις τα τσεκ απ σου, προσέχεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι. Σέβεσαι τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, αυτό με έχει σοκάρει», συμπλήρωσε η Μαρία Μπακοδήμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθείς να συνέλθεις, δεν δίνεις συνεντεύξεις ρε παλιό τσόκαρο .

Leave a Response