Τα βράδια του καλοκαιριού, στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη, μια σπαρταριστή κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τον Μάριο Αθανασίου και την Μαριάννα Τουμασάτου φέρνει «Πανικό στο Υπουργείο».
Η παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Θωμόπουλου έκανε πρεμιέρα και το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του χώρου του θεάματος και της τηλεόρασης, αλλά και αγαπημένα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της παράστασης.
Ανάμεσά τους, είδαμε μια γυναίκα που πριν από δεκαετίες μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο. Οχι μόνη της. Με την αδελφή της, Μαργαρίτα.
Η Έρρικα Μπρόγιερ, γεννημένη στην Αθήνα το 1942, με πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Αυστρία, υπήρξε μια από τις πιο γοητευτικές παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ -κρατώντας το επίθετο της μητέρας τους- υπήρξαν ένα καλλιτεχνικό ντουέτο που σημείωσε τη δική του πορεία στον ελληνικό κόσμο του θεάματος.
Ηδη από τις αρχές του 1960, οι δυο τους έκαναν το πρώτα τους βήματα στο τραγούδι και τον χορό και οι συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες διαδέχονταν η μία την άλλη.
Αλησμόνητη η συμμετοχή της Έρρικας Μπρόγιερ στην ταινία «Η Παριζιάνα»: η όμορφη αδελφή της «Πελαζί» Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ένας από τους ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα της.
Μια σχέση ζωής ενώνει την Έρρικα Μπρόγιερ με τον Κώστα Βουτσά. Ο θυελλώδης έρωτάς τους κατέληξε σε γάμο που όμως δεν κράτησε πολύ. Τότε έκαναν και οι δύο τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και η σχέση τους, απαιτούσε χρόνο και προσπάθεια. Παρά την κατάληξή της, οι δύο τους διατηρούν σήμερα μια υπέροχη σχέση.
«Είμαστε πάρα πολύ φίλοι. Καμιά φορά βγαίνουμε μαζί και συναντιόμαστε συνήθως με την κόρη μας, τη Σάντρα, σε διάφορα μέρη. Τον αγαπώ πάρα πολύ ως φίλο μου και ως πατέρα του παιδιού μου» έχει δηλώσει σε συνέντευξή στην εφημερίδα Espresso, η Έρρικα Μπρόγιερ.
Η Έρρικα Μπρόγιερ έδωσε το παρών στην πρεμιέρα του Κώστα Βουτσά. Ολα αυτά τα χρόνια η ίδια δεν επεδίωξε την δημοσιότητα και οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν πάντα επιλεκτικές.
Ποζάρει στον φακό στα 76 της χρόνια και με το χαμόγελό της δείχνει ότι ο χρόνος δεν πείραξε ούτε στο ελάχιστο την θετική της αύρα.