Εικόνες παρουσιάζουν την διαφορετική όραση που έχουν τα ζώα (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
skilos27dd-768x432

Όλα τα έμβρυα ήδη του κόσμου είναι διαφορετικά, όχι μόνο στην μορφολογία και χαρακτήρα τους, αλλά και στο δυσανάλογο επίπεδο αισθήσεων τους που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, κάθε είδος ξεχωριστά!

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook εταιρείας ειδησεογραφικών υπηρεσιών/παραγωγής περιεχομένου, ένας νεαρός παρουσιάζει με επιστημονικά τεκμηριωμένες εικόνες το επίπεδο και ποιότητα όρασης που έχουν τα ζώα, δίνοντας μερικά παραδείγματα σε συγκεκριμένα ήδη!

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι έχουν τρία κωνία, δηλαδή αισθητήρια κύτταρα στον αμφιβληστροειδή, υπεύθυνα να αναλύουν τα χρώματα και να αντιλαμβάνονται τη φωτεινότητα του φωτός. Τα πουλιά έχουν τέσσερα. Το φυσικό αυτό χάρισμα επιτρέπει στα πτηνά να βλέπουν το υπεριώδες φως (μωβ χρώμα). Πολλά φρούτα και λουλούδια αντανακλούν το υπεριώδες φως, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο ζωντανά και διακριτικά στα πτηνά. Αυτή η ικανότητα βοηθά τα πουλιά να εντοπίσουν ώριμα φρούτα ή άνθη πλούσια σε νέκταρ που μπορεί να μην είναι τόσο ορατά στο ορατό φάσμα του ανθρώπου.

Οι σκορπιοί μοιάζει να βλέπουν ασπρόμαυρο ενώ έχουν 12 μάτια! Οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τον ηχολογικό εντοπισμό για να δουν μέσα στο σκοτάδι, αλλά βλέπουν μόνο κόκκινο και μαύρο.

 

Δείτε περισσότερα εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: