Ακόμα τρίβουμε τα μάτια μας! «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»… ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ 3 ΑΠΟ ΤΟ… ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

Κοινοποίηση:
kanter-mpax

Ερτ όπως λέμε Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση

Εκτός από την Αμερική, και η Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά» είναι η χώρα της… ευκαιρίας. Έτσι, νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3, διορίστηκε ο Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του «κατάγεται από το Μπαγκλαντές» και ομιλεί απταίστως αγγλικά, βουλγαρικά και… βεγγαλικά. Τι εστί βεγγαλικά; Όχι τα πυροτεχνήματα που ξέρουμε εμείς, αλλά η γλώσσα που μιλιέται στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας και το Μπανγκλαντές…

Το Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ κατάγεται από το Μπανγκλαντές. Είναι σκηνοθέτης και εργαζόμενος της ΕΡΤ3 από το 1989, από τα πρώτα βήματα του Τρίτου Καναλιού στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Προγραμματισμού & Παραγωγής Προγράμματος  της ΕΡΤ3. Από το 2011 έως και τις 11 Ιουνίου 2013 ήταν ο Διευθυντής Τηλεόρασης του Τρίτου Καναλιού.

Σε αυτή την πορεία των 27 χρόνων, σκηνοθέτησε δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές, αθλητικές, ιατρικές και μουσικές εκπομπές, εκπομπές κοινωνικής και ιστορικής έρευνας, τηλεοπτικές μεταδόσεις εκλογικών αποτελεσμάτων, αφιερώματα κλπ. Σκηνοθέτησε αθλητικές μεταδόσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», κορυφαίες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, πολιτικά γεγονότα και συγκεντρώσεις. Ξεχώρισαν τα ντοκιμαντέρ του αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και ειδικά ντοκιμαντέρ, όπως το «SOS από τη Βαγδάτη» για τη ζωή και την καθημερινότητα του ιρακινού λαού μετά τον Πόλεμο του Κόλπου (1997), «Ο Γύρος της Μεσογείου σε Δύο Τροχούς», ένα  οδοιπορικό στις χώρες της Μεσογείου (2000).

Δίδαξε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε τμήματα δημοσιογραφίας, σκηνοθεσίας, εικονοληψίας, μοντάζ, σκηνογραφίας κλπ.

Έχει Master of Arts στην Σκηνοθεσία του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης (Ανώτατο Ινστιτούτο Θεάτρου & Κινηματογράφου Σόφια Βουλγαρίας) και Diploma στις Θεατρικές Σπουδές (Schoοl of Drama, Ντάκα Μπανγκλαντές).

Εκτός από ελληνικά μιλά αγγλικά, βουλγαρικά και βεγγαλικά…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. To είδαμε κι αυτό! Οχι ότι υπάρχει λόγος να μιλάμε, από το 1989 εργάζεται στην EΡΤ3 τώρα που πήρε θέση Διευθυντή μας πέιραξε! Οι θέσεις που είχε από το 1989 δεν ήταν ασήμαντες! Τώρα μιλάτε;;

  2. Τι έγινε ρε κουμούνια ούτε διευθυντές πλέον δεν πάνε οι Έλληνες;

Comments are closed.