Έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου σε όροφο πολυκατοικίας με οικογένειες!

Κοινοποίηση:
lathrometanastes-660_1

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις τόσο του πολιτικού όσο και του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης να “μετακομίσει” την υπηρεσία Ασύλου σε πολυκατοικία όπου διαμένουν οικογένειες.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να δει τη διαθεσιμότητα των κτηρίων για μεταστέγαση της Υπηρεσίας. Στα διαθέσιμα κτήρια είναι και εκείνο της Μοναστηρίου 85, απέναντι από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το οποίο επιλέχτηκε τελικά να μισθωθεί με ενοίκιο ύψους 68.000 ευρώ το χρόνο.

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι 60 ένοικοι της επταώροφης πολυκατοικίας, που φιλοξενούσε παλιά το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη, όπως και τοπικοί σύμβουλοι της Β’ Δημοτικής Ενότητας αντέδρασαν στο άκουσμα της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας Ασύλου στην περιοχή.

Μετά την αντίθεση των κατοίκων τόσο της οικοδομής όσο και της γειτονιάς, και την σχετική ενημέρωση για το θέμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Μηταράκη από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( προς τον κ. Μηταράκη)

«Κατόπιν καταγγελιών μελών του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε για την υπ’αριθ.πρωτ. 15313 / 23.7.2020 απόφασή σας με θέμα: «Μίσθωση ακινήτου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου στη Θεσσαλονίκη».

Σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου και των κατοίκων της περιοχής για το σημείο που επιλέξατε να στεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου στην πόλη μας.

Για μια ακόμη φορά αγνοεί η κυβέρνηση τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους μιας περιοχής, δημιουργώντας εντός του αστικού ιστού μια υπηρεσία που μπορεί να φέρει την περιοχή πολλαπλά προβλήματα όπως ανασφάλεια, αναστάτωση και κυρίως καταστροφή της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

Και το εύλογο ερώτημα είναι, γιατί το γραφείο ασύλου πρέπει να βρίσκεται εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης μας; Δεδομένου ότι οι μετανάστες βρίσκονται στα hotspot, γιατί δεν δημιουργείτε γραφεία ασύλου στα hotspot ή τουλάχιστον σε κτίρια πλησίον αυτών, προκειμένου να θέτουν τα αιτήματά τους;

Αναμένουμε την απάντησή σας, με την ελπίδα της αλλαγής αυτής της απόφασης, καθώς θεωρούμε επιβάλλεται να συνυπολογιστούν οι συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Επιστολή στον κ. Μηταράκη απέστειλε και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυριζόγλου

epistoli1

epistoli

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΓΚΙΣΤΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΕΟΥΣ !!!!!

  2. Όπου βρείτε αυτόν που κάνει τον υπουργό μετανάστευσης πλακωστε τον στις κλωτσιές.

  3. Στα παπάρια του τους γραφή όλους ο κύριος
    κ. Μηταράκης

  4. Βρε μαλάκες το πετσί τους βρωμάει και δεν το λέει κανένας .
    Εγώ που παίρνω εργάτες μια φορά τους έβαλα μέσα και έκανα εμετό 10 μέρες .
    Τώρα τους βάζω καρότσα .
    Βρωμάνε οι λαθροκανίβαλοι εκτός των άλλων .
    Να τους πάρει ο κάθε πολιτικός καραγκιόζης να τους μυρίζει συνέχεια και να του γαμάνε την γυναίκα και τις κόρες .

Comments are closed.