11/10/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα: Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Συναγερμός σήμανε στα προάστια της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, από μπαράζ ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό περίπου 85 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ τα τελευταία λεπτά, ενώ κάποιες απο αυτές αναχαιτίστηκαν.

Σύμφωνα με τον IDF από το πρωί σήμερα Παρασκευή (11/10) εκτοξεύθηκαν πάνω από 190 ρουκέτες.

Παράλληλα σύμφωνα με το BBC, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι δύο μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν σήμερα αφού Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν μια «άμεση απειλή» κατά των δυνάμεών του και «απάντησαν με πυρά».

Το IDF υποστήριξε ότι προειδοποίησε το προσωπικό του ΟΗΕ να μετακινηθεί σε «προστατευμένους χώρους και να παραμείνει εκεί» ώρες πριν από την επίθεση.

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι προέτρεψε τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιόαβ Γκάλαντ να εγγυηθεί την ασφάλεια των δυνάμεων της UNIFIL στον Λίβανο.

«Παρότρυνα για την εγγύηση της ασφάλειας των δυνάμεων της UNIFIL και τον συντονισμό των προσπαθειών για να στραφούν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια διπλωματική οδό το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στο X μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον Γκάλαντ.

Χθες, Πέμπτη, δύο Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινά πυρά στο αρχηγείο της UNIFIL, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, με τη Ρώμη να φθάνει στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου» και το Παρίσι να καλεί σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response