Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (07/02) στη Σαντορίνη με αφορμή την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή συνοδευόμενος από πολλές κάμερες.
Με ύφος που υποδηλώνει πολύ… ανησυχία, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού, ενώ βρέθηκε και στο σημείο που διαμένουν στις σκηνές τους οι μονάδες της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ.
Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.
Ο “αρχιερέας” του μπαζώματος συνέστησε ψυχραιμία και συμβούλευσε τους εναπομείναντες πολίτες να ακολουθούν τις κατευθύνσεις των ειδικών.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Βρίσκομαι σήμερα στη Σαντορίνη μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου για να επιβλέψουμε την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση αυτού του ενεργού γεωλογικού φαινομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί. Ακούμε με προσοχή τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των ειδικών που με τη σειρά τους συμβουλεύουν την πολιτική προστασία.
Θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν θα κάνουμε καμία επιστημονική εκτίμηση, είναι δουλειά άλλων να το κάνουν και να μας συμβουλεύσουν όπως το έχουν κάνει μέχρι τώρα.
Να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά τους κατοίκους της Σαντορίνης και όλων των γειτονικών νησιών που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους.
Προφανώς είναι καλύτερα να προετοιμαζόμαστε και να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων.
Και πάλι συνιστώ ψυχραιμία, να ακούμε τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και ευχόμαστε να τελειώσει το φαινόμενο και το νησί να ξαναβρεί πλήρως τους ρυθμούς του.»
Πήγε η παλιολινάτσα να μαζέψει ψηφαλάκια, μα τόσο μαλάκες θεωρεί τους Σαντορινιούς
ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ
Αφήστε τον μόνο του εκεί και φύγετε μπας και γλυτώσει χώρα.
Να τον πάρει η θάλασσα να ξεπλυθεί η πατρίδα. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΡΑ!!!! Ρίχτα όλα.
Τώρα που πάτησε εκεί το πόδι του ο “ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ” θα ανατιναχτεί το σύμπαν οσονούπω!
Όπως λέμε πρωθυπουργός για τα μπάζα.