ΓΙΑ “ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ”- “ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” KAI ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Κοινοποίηση:
samaras-adonis

Η ανακοίνωση για να βγουν από το καθεστώς προστασίας μαρτύρων στην υπόθεση Novartis φέρνει εξελίξεις και κυρίως δημιουργεί το αίσθημα δικαίωσης στους εμπλεκόμενους.

Oι πολιτικοί, που αυτά τα χρόνια είχαν εμπλακεί από τις καταθέσεις των μέχρι τώρα προστατευόμενων μαρτύρων και είχαν προσπαθήσει επανειλημμένως να παύσει η προστασία τους, είχαν μάλιστα καταθέσει και μηνύσεις σε βάρος τους, οι οποίες ωστόσο είχαν τεθεί στο αρχείο.

Οι μηνύσεις αυτές, θα ανασυρθούν από το αρχείο και όπως φαίνεται θα ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση για τους μέχρι πρότινος προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να προσφύγουν και αστικά σε βάρος τους τα 10 πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στη δίνη αυτή της υπόθεσης.

Την απόφαση σχολίασε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης με γραπτή του δήλωση:

«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:

«Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους».

Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση – σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis.

Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

Ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το όνομα ήταν μέσα στις καταθέσεις των μαρτύρων, δήλωσε πως: “Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!”.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδωσε την απάντησή του μέσω του “Χ” γράφοντας:

“Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10”.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – NOVARTIS: «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» ΚΑΙ «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» ΠΑΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ – 3 ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ – ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΑΝ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Μου θυμίζουν τις κοπέλες που είναι στα Studios και δηλώνουν ….παρθένες!

  2. Με λίγα λόγια όποιος πάει να καταγγείλει πολιτικό σκάνδαλο και πολιτική διαφθορά θα βρεθεί εκείνος αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη… Ελλάδα 2.0 γίδια.
    Και κάπως έτσι θα σιωπήσουν και οι φωνές του Σαμαρά κατά του Κούλη… Για αυτό γαυγιζε ο Σαμαράς, γιατί ο Κούλης του χρωστούσε κάτι για την στήριξη του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τώρα μη περιμένετε τίποτα πλέον, όλα μέλι γάλα στη ΝΔ…
    Κορόιδα, 50 χρόνια σας έχουν πήξει στο ψέμα και σας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια κι ακόμα τους πιστεύετε…

  3. Αναισχυντοι,αδιστακτοι,ουτε οι Μαφιοζοι δεν καταδεχονται να αυτοεξευτελιστουν ετσι. Τσιπροκουληδες μιας Μπανανιας χειροτερης κι απο τις πρωτοτυπες της Λατινικης Αμερικης .

  4. Απλα τα παιρνετε απ ολες τις παντες γερμανοτσολιαδες! Βρωμα και δυσωδια! Τονυ κορακας κορακου ματι δεν βγανει!

  5. Ρε σεις αν καταλαβα καλα,θα θελει ο εισαγγελεας να πανε μεσα οι μαρτυρες και οχι οι πολιτικοι,ετσι αυτο δεν γινεται παντα ,οι βολευτες ειναι ακεραιοι ολοι,παιδια διαμαντια

Leave a Response