ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΕΣ – ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΒΑΖΟΥΝ “ΚΟΦΤΗ” ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοινοποίηση:
syntaxiouxoi

 

Πριν από τις ευρωεκλογές το υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωνε ότι θα προχωρούσε σε αυξήσεις προς τους συνταξιούχους στο τέλος του 2024.
Λίγο πριν από τη ∆ΕΘ, η σύνδεση των αυξήσεων, οι οποίες θα δίνονται στους συνταξιούχους ανάλογα με τις αυξήσεις που θα χορηγούνται στον κατώτατο μισθό «πάγωσε» γιατί «δεν το επιτρέπουν προς το παρόν οι δημοσιονομικές συνθήκες».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τούνελ λιτότητας για περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνταξιούχους να συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025. Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης από το βήμα της ∆ΕΘ είναι κάτω από τον γενικό δείκτη του πληθωρισμού (2,7% με 3%) και περίπου στο μισό από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως σημειώνει σε εμπεριστατωμένη ανάλυσή του το Ενιαίο ∆ίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝ∆ΙΣΥ), «τον Αύγουστο ο πληθωρισμός ήταν στο 3,1%. Ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις πως θα υποχωρήσει στο 2% έως το τέλος του έτους, πάλι οι αυξήσεις δεν θα φτάσουν στον τελικό αποδέκτη, δηλαδή στον
συνταξιούχο. Απλώς θα αντισταθμίσουν τις συνεχείς αυξήσεις στα προϊόντα ελέω πληθωρισμού».

Τα πάμπολλα ψέματα

Η «μαγική εικόνα» των εξαγγελιών Μητσοτάκη κράτησε μόλις τρεις μέρες, καθώς ακόμα και τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ άρχισαν να παίρνουν σοβαρές αποστάσεις λίγο μετά τις ανακοινώσεις, μιλώντας για «τρύπιο καλάθι» και «αυξήσεις ψίχουλα», την ώρα που η ακρίβεια θερίζει έχοντας φτωχοποιήσει το ένα τρίτο των εργαζομένων και το 60% των συνταξιούχων. Οι εξαγγελίες για τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα στους ασθενέστερους πολίτες αποτελούν πραγματικό ανέκδοτο, όταν, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία με βάση το
κατά κεφαλήν ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη.

Συγκεκριμένα, τα αναθεωρημένα στοιχεία του Αυγούστου 2024 δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 67% του μέσου όρου της Ε.Ε., ενώ στη Βουλγαρία στο 64%. Επιπλέον, ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 104%, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., ενώ η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μειώνεται και ενδέχεται σύντομα η Ελλάδα να καταλάβει την τελευταία θέση στην κατάταξη ως η φτωχότερη χώρα της Ένωσης με βάση την αγοραστική δύναμη.

Για «εξαπάτηση των συνταξιούχων», που πλέον «βιώνουν πρόβλημα επιβίωσης» με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο το ΕΝ∆ΙΣΥ. «Ο κ. Μητσοτάκης κοίταξε τους συνταξιούχους στα μάτια και τους είπε ότι έρχονται αυξήσεις… το 2025!

Αλλά δεν είπε ότι πρόκειται για την ίδια εξαγγελία που κάνει κάθε χρόνο, μιας και αυτή η πρόβλεψη είναι ήδη ψηφισμένη από το 2017. Ούτε φυσικά είπε ότι, με βάση το γεγονός ότι ο πληθωρισμός για το νέο έτος αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 2,5% με 3%, αυτό σημαίνει ότι το πορτοφόλι των συνταξιούχων θα παραμείνει άδειο, αφού η μεγάλη τρύπα της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής θα “καταπιεί” κάθε υποψία αύξησης». Όπως ακόμα σημειώνει το ∆ίκτυο, ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης που επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ και πετσοκόβει ακόμη περισσότερο τις πενιχρές συντάξεις, έδωσε για άλλη μια χρονιά επίδομα αντί για αυξήσεις σε 700.000 συνταξιούχους που διατηρούν προσωπική διαφορά, ενώ δεν ανέφερε τίποτα για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τις τρελές αυξήσεις στα φάρμακα όπως και για τις νέες περικοπές που έρχονται στις συντάξεις χηρείας.

Παγίδες για τους ασθενέστερους

Ακόμα και οι μικρές αυξήσεις σε μια σειρά από επιδόματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας κρύβουν παγίδες για τους πλέον ασθενέστερους. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στο επίδομα παιδιού μπαίνουν περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των δικαιούχων να χάνει το επίδομα, ενώ άλλοι δικαιούχοι αλλάζουν κατηγορία και θα λαμβάνουν στο εξής μικρότερα ποσά. Όπως ανακοινώθηκε για το επίδομα παιδιού, η 1η κλίμακα αυξάνεται στα 75 ευρώ και στα 150 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα. Παράλληλα, ενοποιούνται η 2η και η 3η εισοδηματική κλίμακα σε μία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ποσό για τους δικαιούχους της 3ης κλίμακας, από τα 28 ευρώ ανά παιδί, στα 45 ευρώ και στα 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

Πηγή: Εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ασ πρόσεχαν ,,,την ψήφο να ξέρουν την άλλη φορά που θα την ρίξουν ! και όχι στους βουλευτές που τους πήγαιναν μια κάσα με δέκα λουκουμάκια δώρο για να τους αρπάξουν την ψήφο

  2. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ… ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ… ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ

  3. Ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ δούλεψαν άγρια τους συνταξιούχους. Ειδικά με την μεγαλύτερη κλεψιά του αιώνα την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, έπεσε πολύ χοντρό δούλεμα. Και με την προσωπική διαφορά και με τις συντάξεις χηρείας και με την εισφορά υπέρ υγείας και, και…Οποιος συνταξιούχος σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να θυμηθεί αυτό τον ψεύτη και κλέφτη στις κάλπες.

  4. Το κολπο ειναι παλιο, στην τριετια διδονται λιγα ψιχουλα και λιγο πριν τις εκλογες θα δωσουν ”γενναιες” αυξησεις με την δικαιολογια οτι πετυχαν στην οικονομια. Ξερουν οτι οταν κερδισουν τις εκλογες θα βρουν τροπο να ψαλιδισουν τις αυξησεις και μετα θα κολουθησει η νεα μεγαλη τετραετη νηστεια. Αν χασουν τις εκλογες το προβλημα να βρεθουν τα λεφτα θα το εχουν οι νικητες των εκλογων. Ετσι πορευεται η Ελλαδα μας παντα με ψεματα.

  5. Καλά σας κάνουν,αφού κάθε φορά που σας πετάνε κανα κοκκαλάκι να γλύψετε τους ξαναψηφίζετε,φάτε τους στη μάπα,ειδικά το 41%

  6. Καλα τους κανουν,οι συνταξιουχοι ψηφισαν τους Μαφιοζους πριν ενα χρονο.
    Τους δουλευουν 15 ολοκληρα χρονια και οι γεροι πανε και τους ψηφιζουν.
    Γιατι να μην τους κοροιδευουν λοιπον ;
    Αφου 15 χρονια τωρα,τους αποδεικνυουν οτι ειναι ηλιθιοι.

  7. Οι σημερινοι συνταξιουχοι κατεστρεψαν το ελλαδισταν του σημερα. Καλα τους κανει ο Κουλης. Και Τουρκο υπουργο αμυνας να βαλει δε θα αντιδρασει κανεις . Και το χειροτερο ειναι οτι το ξερει αυτο ο Κουλης που τον λετε και χαζο.

  8. Χιο γιατι να μην το κανουν ; 41% του εδωσαν τα γεροντια μετα απο 15 χρονια κοροιδιας . Αν ηξερα οτι οι Νεοελληνες ειναι τοσο μαλακες θα ειχα γινει πολιτικος . Ισως ειμαστε ο πιο μαλακας λαος Παγκοσμιως .

    1. Γι αυτο το λογο εφυγα απο το Ελλαδισταν φιλε το 2004 εν μεσω παρτι . Σηκωσα 4μελη οικογενεια και φυγαμε εν μεσω μπουλιγκ απο ολους που αφηνα τη Γη της επαγγελιας. Απλα ειχα καταλαβει απο τοτε οτι δεν υπαρχει πιο ηλιθιος λαος απο τους Ελληνες και καλυτερα οχι Ελληνες αλλα κατοικους του οικοπεδου Ελλαδα γιατι Ελληνες δεν υπαρχουν. Τους σκοτωσαν οι κατακτητες τα τελευταια 2000 χρονια. Το συνοθυλευμα που εμεινε ειναι αυτο που εχουμε σημερα. Και οι σημερινοι λαθρο/απλυτοι μετα απο 5 γενιες Ελληνες θα λεγονται. Θα σας φορτωσουν και τον Ισλαμισμο οπως μας φορτωσαν και οι Βυζαντινοι κοπριτες τον χριστιανισμο και ετσι θα ειστε σε 80 χρονια ποσοστα. 38% χριστιανοι,40% Ισλαμομπουμπουκια και 22% αθεοι και λοιπα κλπ κλπ. Θα γραφτουν και μερικα βιβλια προπαγανδας και με λιγα δανεικα παραπανω θα ειστε οτι πουν αυτοι που σας δινουν τα δανεικα. Καλη συνεχεια

      1. Σωστός… και ‘γω το ίδιο έκανα το 2006.
        Τους έλεγα (και ενώ ήξεραν τι δουλειά κάνω) τι έρχεται και μου έλεγαν “Η Ελλάδα είναι Ελβετία, δε μας κουνάει κανένας…”
        Τώρα φταίμε γιατί φύγαμε, ‘επρεπε να κάτσουμε να υποφέρουμε σαν αυτούς, μια και δεν ήθελαν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει’ όχι ότι έχει αρχίσει να δουλεύει, ακόμα και τώρα και ύστερα απ΄ολα αυτά.

  9. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΝΔ Κ ΠΑΣΟΚ!!! ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ… ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣΗΣΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΛΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ…ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΟΥΛΗ!!! ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

Leave a Response