Εξελίξεις με πυρκαγιές σε τέσσερις περιοχές

Κοινοποίηση:

 

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω τριών νέων πύρινων μετώπων που εκδηλώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου. Οι φωτιές ξέσπασαν σε περιοχές της Ηλείας, στα Μέθανα και στον ΧΥΤΑ Αστυπάλαιας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.

 

Στην Αμαλιάδα Ηλείας, η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε αγροτική έκταση, με την Πυροσβεστική να κινητοποιεί άμεσα δυνάμεις για την κατάσβεσή της. Συγκεκριμένα, στο σημείο έχουν σπεύσει 28 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα. Επιπλέον, για την αεροπορική συνδρομή έχουν αναπτυχθεί 3 αεροσκάφη. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή των υδροφόρων οχημάτων των ΟΤΑ καθώς και μηχανημάτων έργου που ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και οι αρχές συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν τη φωτιά και να προστατεύσουν τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών.

 

 

Τι γίνεται με τη φωτιά στα Μέθανα

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο για φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας στα Μέθανα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε σχετικά γύρω στις 5 το απόγευμα και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και επτά οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν συνολικά δέκα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

 

Πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ της Αστυπάλαιας

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Αστυπάλαια, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους δύο υδροφόρα οχήματα. Επιπλέον, για την αεροπορική υποστήριξη, έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι τοπικές αρχές παρέχουν επίσης βοήθεια με υδροφόρες. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της φωτιάς και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της περιοχής.

 

Φωτιές στην Κοζάνη: Εξελίξεις και επιχειρήσεις κατάσβεσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η περιοχή της Κοζάνης, καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην τοποθεσία Κάτω Ρολόι, στους Πύργους Εορδαίας. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, εξακολουθεί να μαίνεται και στον δρόμο που συνδέει την Κοζάνη με τη Σερβία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίες περιλαμβάνουν 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, μηχανήματα έργου συμβάλλουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ πραγματοποιούν ρίψεις νερού για την καταπολέμηση της πύρινης λαίλαπας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, γεγονός που καθιστά την επιχείρηση κατάσβεσης ακόμα πιο απαιτητική.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρχές, οι οποίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά και να προστατεύσουν τις γύρω κοινότητες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: