ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ – ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ “ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ” – ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΤΗΣ ZEUS&DIONE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ Η ΜΑΡΕΒΑ

Κοινοποίηση:
soufli

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

Τον Ιούλιο του 2017, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι επισκεπτόταν για ακόμη μια φορά το Σουφλί. Ήταν την εποχή που ήταν ακόμη ανακατεμένη με την εταιρεία υφασμάτων και τον οίκο μόδας Zeus & Dione που βασιζόταν στο μετάξι της περιοχής και κατά την πρώτη κυρία της χώρας,
θα μπορούσε να γίνει διεθνές brand.

Μάλιστα, οι επισκέψεις της ήταν τόσο συχνές που ήταν πραγματικά να απορεί κανείς με το μεγάλο της ενδιαφέρον. Και να οι φιέστες, οι γνωριμίες, οι διασυνδέσεις, μέχρι που η σύζυγος του πρωθυπουργού σταμάτησε να ασχολείται με τον οίκο μόδας κι αφού δεν υπήρχε περιθώριο για παραδάκι, άφησε πίσω της το Σουφλί, που μετά την αίγλη, τώρα αγκομαχά ξεχασμένο. Πιο συγκεκριμένα, πυρ και μανία με την αδιαφορία που επέδειξε η κυβέρνηση για το Σουφλί του Έβρου είναι η τοπική κοινωνία, ενώ προχθές, σε κλίμα έντονης  συναισθηματικής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, η οποία κατακλύστηκε από κόσμο.

Αποδοκίμασαν την κυβέρνηση

Οι πολίτες του Σουφλίου εμφανίζονται αγανακτισμένοι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του νομού. Η αγωνία τους για το μέλλον είναι έκδηλη καθώς, όπως τονίζουν, το Σουφλί το έχουν ξεχάσει, με τους νέους να φεύγουν από τον κεντρικό Έβρο και οι γειτονιές να ερημώνουν καθημερινά. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, μαθητές και νέοι του Έβρου ξεσπούν κατά των μέτρων. Με κεντρικό σύνθημα, «ως εδώ, αξίζουμε περισσότερα» και αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν γεμίσει με μαύρες σημαίες κεντρικά σημεία στο Σουφλί, θέλοντας και με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι επιχειρείται «ταφόπλακα» στον Έβρο, παρά τα όσα αντίθετα εξαγγέλλονται.

Για το λόγο αυτό συστήθηκε Συντονιστική Επιτροπή ∆ράσης, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό των κινήσεων.

Κατακεραυνώνουν τις εξαγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση παρουσίασε δέσμη 19 νέων μέτρων για τη στήριξη του Έβρου κατά την περίοδο 2025-27, σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα. Οι κάτοικοι του ακριτικού Σουφλίου κρίνουν ότι τα μέτρα αυτά στην ουσία όχι μόνο είναι αναποτελεσματικά, αλλά και υποτιμητικά.

Έξαλλοι οι κάτοικοι
«Εδώ και χρόνια θρηνούμε για την μία ∆ημόσια Υπηρεσία που κλείνει μετά την άλλη. Την ίδια πορεία ακολουθούν και τα καταστήματα μας και πολύ φοβόμαστε ότι αν δεν ληφθούν και τώρα γενναία μέτρα, το ίδιο θα συμβεί και με τα Σχολεία μας. Μετά την πυρκαγιά του 2022, που ακολούθησε την κρίση της πανδημίας του covid-19 και την ενεργειακή κρίση, η τοπική μας κοινωνία αποδυναμώθηκε. Μετά την πυρκαγιά του 2023 η τοπική μας κοινωνία εξαντλήθηκε εντελώς. Τα αιτήματα της περιοχής μας είναι πάγια, χιλιοειπωμένα και σαφή. Έχουμε φροντίσει εμείς οι ίδιοι, να εντοπίσουμε και να προβλέψουμε τί χρειαζόμαστε, πού και πώς μπορούν να υλοποιηθούν, διευκολύνοντας την Κεντρική ∆ιοίκηση να τα καταλάβει. Τα αναφέραμε εμπεριστατωμένα στην διακομματική Επιτροπή για την Θράκη. Τα καταθέσαμε λεπτομερέστατα γραπτώς στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου», λένε οι κάτοικοι.

Η κοροϊδία με το Τζίβρε
Ο ∆ήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος κατακεραυνώνει τις εξαγγελίες, κάνει λόγο για κατάρρευση ακόμα και του κεντρικού Έβρου και κρούει «καμπανάκι» για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού της περιοχής.
Τον Ιούλιο του 2017, η σύζυγος του Κούλη βρισκόταν για ακόμη μια φορά στο Σουφλί. Μάλιστα, όπως δήλωνε τότε ο ∆ήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, «η κ. Μητσοτάκη, μέσω εταιρείας υφασμάτων και οίκου μόδας, που ανήκει σε συγγενικά της πρόσωπα, αναπτύσσει εδώ και καιρό μια επιχειρηματική πρωτοβουλία στο Σουφλί νοικιάζοντας 195 τετραγωνικά μέτρα στο συγκρότημα «Τζίβρε», που ανήκει στον ∆ήμο Σουφλίου». «Σε λίγο καιρό θα εκπλαγείτε ευχάριστα και θα καταλάβετε για ποιόν λόγο γίνονται όλα αυτά», είχε καταλήξει ο ∆ήμαρχος Σουφλίου και οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο γαλαζιος της ΝΔ Εβρος τωρα να δουμε τι θα ψιφησετε προδοτες γκατζολια, γλυψτε την κουλα πατοκαρφα

  2. Βρε συ Στέφανε , ποιο Σουφλί? Αυτό που ψήφισε το καλοκαίρι 44% Κούλη ? Τι να μας πούνε τώρα ? Τώρα δεν τούς αρέσει ? Τώρα είναι αργά . Τα λέγαμε , τα έλεγες!!!!

  3. Οι Πολωνοί μας μισούν. Βλέπετε είναι οι πιο καθαροί σλάβοι και θέλουν κι αυτοί να κλέψουν λίγο από τον Ελληνικό πολιτισμό, έτσι υποστηρίζουν πως οι νοτιοσλάβοι είναι γηγενείς, πως δεν υπήρχαν αρχαίοι Έλληνες αλλά αρχαίοι Σλάβοι και πως οι Έλληνες είναι αφρικανοί εισβολείς που ήρθαν με τους τούρκους. Την δε χώρα τους την προστατεύουν από λαθρομετανάστες αλλά εμάς μας μισούν και υποστηρίζουν την Τουρκία. Η Μάρεβα αν θυμάμαι καλά είχε κάνει ολόκληρη ιστορία για να έρθουν εδώ ως πρόσφυγες αφγανοί που δεν τους ήθελε κανένας γιατί ήταν εγκληματίες…

Leave a Response