ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ 3.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ PATRIOT ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Κοινοποίηση:
Patriot PAC-3 3

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β ́3395/13-06-2024) η κοινή απόφαση του υφυπουργού  εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιου Πετραλιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας (με ημερομηνία 21 Μαΐου 2024) Νίκο Δένδια για τον καθορισμό της αποζημίωσης του στρατιωτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή «IAMD Concept».

Αφορά στην αποστολή μιας Πυροβολαρχίας Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια κρισίμων ενεργειακών υποδομών της χώρας…

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Καθορίζουμε ότι το στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή «IAMD Concept», προς ανάπτυξη και επιχειρησιακή, λειτουργική και διοικητική υποστήριξη ελληνικών οπλικών συστημάτων σε ξένο έδαφος, λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού της παρ. 1 του άρθρου 17 (Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού) της υποπαρ. Δ9 (δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας) της παρ. Δ ́ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 για ολόκληρο το διάστημα της συμμετοχής του εις ολόκληρον, ανεξάρτητα των περιορισμών του άρθρου 3 της υποπαρ. Δ9 και των παρεχόμενων διευκολύνσεων από τη χώρα υποδοχής”.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την 1η -12-2023 και λήγει την 30η -11-2024.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ποσού 3.516.500,00 ευρώ για το οικονομικό έτος 2024 η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΥΠ.ΕΘ.Α. για το έτος αυτό.

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Ο κ. Δένδιας δεν βλέπει πουθενα Έλληνες,ούτε εντός,ουτε εκτος Ελλαδας, οποτε δεν χρειαζεται να προστατευθούν

  2. Σαουδάραβες δεν είχαν αγοράσει εν μέσω πανδημίας ένα online μπακάλικο, πόσα εκατομμύρια;;; ποιανού ήταν αυτό αλήθεια;;;

    Μην πληρώνουμε γραμμάτιο;;;

  3. Υπάρχει αποζημίωση από τους Σαουδάραβες. Οπότε να προσέχουμε τι λέμε. Απλά η αποζημίωση κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Ίσως και μια επιχορήγηση προς το κόμμα.

    1. Τί εννοείς “ιδιωτών” ακριβώς; Γιατί σε λογαριασμούς ιδιωτών; Ποιοί και γιατί να προσέχουμε τί λέμε και κυρίως σε ποιόν;;;

  4. ΣΩΣΤΑ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ!!!!ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ????

  5. Ναί Ε;
    Ε για αυτό…ξαναπλήρωνε τους κλέφτες, αφού είναι ..νόμος. Μην είσαι και ….παράνομος.
    Κάντο όπως ο Κιμ Γιονγκ Μητσοτακούν. ΚΛΕΒΕ!! ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !!!!!!.και. δούλευε για την ειρήνη στον .,.πλανήτη .. Άρη .

    1. ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ????
      Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
      ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

  6. Τί τους νοιάζει από δική τους τσέπη τα βγάζουν από τη δική μας τσέπη βγαίνουν την στεγνή

  7. BTW, αυτό το νούμερο (δένδιας ως υπεξ) ήταν επίσης που διαβεβαίωνε τους ανταγωνιστές/παραγωγούς saudi ότι δεν πρόκειται να εκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές;;;

  8. Τα καραβάνια παρακαλάνε να κάτσουν εκεί για 10 χρόνια, καλή και αεριτζιδικη κονόμα.

    1. Ετσι ακριβώς. Με τα λεφτα που θα μαζεψουν θα αγοραζουν σπιτια και αυτοκινητα. Ας ειναι καλα τα κοροϊδα που με 1500 προσπαθουν να ζησουν οικογενειες δουλευοντας 10ωρα

      1. Ποια 1500 λες ρε φίλε… οι περισσότεροι πλέον έχουν εξαθλιωθεί κοντά στο χιλιάρικο. Αλλά είπαμε είμαστε η χώρα της ανάπτυξης.

  9. Πληρωνουμε για μια ξενη χωρα..τα ιδια και με την ουκρανια.
    Γινεται κατασπαταληση δημοσιου χρηματος και μετα μας λενε δεν υπαρχουνε χρηματα για τους αγροτες και για ολους του υπολοιπους αδυναμους συμπολιτες μας.

  10. Μην κάνετε παράπονα για τα πατριοτ στη Σ.Αραβία, γιατί επιβεβαιωμένα υπάρχει “αποζημίωση” τόση που θα άξιζε να στείλουμε και δεύτερη πυροβολαρχία, αλλά για εθνικούς λόγους σταματάω εδώ. Αντίθετα όλη η βοήθεια που έχει πάει στην Ουκρανία είναι μια τεράστια οικονομική “αιμορραγία” για έναν πόλεμο απ’ τον οποίο μόνο ζημιά έχουμε και για ένα απολυταρχικό, νεοναζιστικό καθεστώς το οποίο είναι και φιλοτουρκικό και δεν έχει κάνει ούτε μια θετική δήλωση υπέρ μας πχ για το Κυπριακό.

    1. Το πόση αποζημίωση υπάρχει γιατί άπτεται εθνικών περιορισμών; Όπως επίσης πότε επιτέλους θα έχουμε καθαρή εικόνα του ουκρανικού αίσχους;

    2. Την ειδαμε την αποζημιωση με αυξησεις παντου , φορων Δεη Τροφιμα Καυσιμα κ μισθους πεινας . . . Τι με νοιαζει εμενα αν τη αποζημιωση την βαζει στην τσεπη ο Μητσολοατκις με την συμμορια του ρε φιλε ;; Εγω την βλεπω πουθενα ;;;; Αν ξερεις λεγε λεπτομερειες αλλιως εισαι τα ιδια σκατα με αυτα τα σκατα .

    3. Μπα δεν υπάρχει καμία αποζημίωση την οποία δεν μπορείς να μας πεις για «εθνικούς λόγους». Απλά προσπαθείς να τους συγκαλύψεις με φαντασιώσεις.

Leave a Response