Με άνηθο, δυόσμο και σπαράγγια ή αγγινάρες
Υλικά
2 αβγά ολόκληρα (προτιμήστε τα βιολογικά)
4 ασπράδια αβγών
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 μέτρια σφιχτή ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
5 σπαράγγια, χοντροκομμένα και μαγειρεμένα στον ατμό για 3 λεπτά
1/3 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι μαζί με τα κομματάκια πιπεριάς. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα αυγά μαζί με τα ασπράδια. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε λίγο ένα μικρό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.