Το gaming δεν κοιτάζει από ηλικία, καθώς άπαντες το αγαπούν και είτε παίζουν περιστασιακά είτε σε καθημερινή και συγκεκριμένη βάση.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε όλο τον πλανήτη.
Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα διεθνών στατιστικών statista.com, η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς κι αυτό αποδεικνύεται και από την μεγάλη συμμετοχή που έχουν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στο gaming στην χώρα μας.
Προ κορωνοϊού, περισσότεροι από 25.000 άτομα μπορεί να βρισκόντουσαν στον ίδιο διαδικτυακό χώρο για να μοιραστούν το χόμπι τους και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Όμως η πανδημία έπαιξε κι αυτή καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του gaming, καθώς το καθεστώς του lockdown οδήγησε ακόμη περισσότερους στον κόσμο των online παιχνιδιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία, οι φανατικοί χρήστες που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια on line κατά μέσο όρο καταναλώνουν περίπου 3,5 ώρες τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορεί να υπερβούν και τις 6 ώρες, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια αγορά παγκοσμίως.
Ειδικά προϊόντα «Gamer» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά όσον αφορά υπολογιστές, laptops και περιφερειακά, ενώ στη συνέχεια ήρθαν ειδικές καρέκλες, τραπέζια, γυαλιά και δεκάδες προϊόντα που κατασκευάζονται αποκλειστικά για Gamers σε σχεδόν κάθε κατηγορία από πολλές γνωστές διεθνείς επωνυμίες. Σε μερικές μάλιστα χώρες εταιρίες εστίασης ετοιμάζουν ειδικά μενού για Gamers.
και τα υπόλοιπα 5 δισεκατομμύρια δουλεύουν
Τί δουλειά κάνεις?
3.5 ώρες θέλω μονο για να ετοιμαστώ…Σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον…και σε λίγο καιρό ούτε δουλειές.. Ένας gamer χωρίς σκοπό……………….