Πανικός μετά τον νέο σεισμό 5,1 ρίχτερ στην Αλβανία: Ασθενείς και γιατροί έτρεχαν… – Στους 41 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
albania_sostikasynergeia-768x521

Ο νέος σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (28.11.2019) στην Αλβανία, προκαλώντας ξανά τρόμο και πανικό.

Ο ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε περίπου στις 12:20 και οι εικόνες από το νοσοκομείο Δυρραχίου αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως ο φόβος έχει «φωλιάσει» σε όλη τη χώρα.

Εικόνες που μετέδωσαν αλβανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν γιατρούς, ασθενείς και συνοδούς, που βρίσκονταν στο νοσοκομείο του Δυρραχίου την ώρα του νέου σεισμού, να τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Το νοσοκομείο του Δυρραχίου είναι από τα πολλά στην πόλη που έχουν υποστεί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό που βύθισε την Αλβανία στο πένθος τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. 

Οι μετασεισμικές δονήσεις οι οποίες ξεπέρασαν τις 600, προκαλούν ψυχολογικό, αλλά και υλικό κόστος, καθώς πολλοί κάτοικοι φοβούμενοι και νέο βαρύ πλήγμα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ κτίρια που δέχτηκαν πλήγματα καταρρέουν.

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στην Αλβανία

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 41 πλέον, αλλά δεν είναι ο τελικός και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των τραυματιών που έλαβαν ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία ανέρχεται πλέον σε πάνω από 900. 65 από αυτούς φέρουν σοβαρότερα τραύματα και για τρεις απαιτείται εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: