Παράγινε το κακό με τους στρατηγούς

Κοινοποίηση:
floros-1

Σαν κεραυνός έσκασε στην αγορά της Ασφάλειας, η χτεσινή ανακοίνωση του Ομίλου Antenna για την προσθήκη του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Φλώρου, στη θέση του Συμβούλου Διοίκησης (Senior Advisor), και αυτό γιατί ως σήμερα στην ασφάλεια του συγκεκριμένου ομίλου,  απασχολούταν απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ιδιώτες επαγγελματίες της ασφάλειας αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στην εργασία τους,  αφού κάθε χρόνο αποστρατεύονται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας καμιά 20αριά και πλέον στρατηγοί,  εκ των οποίων οι περισσότεροι “βρίσκουν’” άμεσα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Λες και η θέση τους περίμενε…

Μόλις αποστρατεύονται, οι περισσότεροι εξ αυτών, τυπώνουν μια καρτούλα με το κινητό τους, και τον τίτλο “Σύμβουλος Ασφαλείας”. Έτσι βλέπουμε σε ΠΑΕ, σε μεγάλες βιομηχανίες, σε εφοπλιστές, σε πετρελαϊκές εταιρείες, σε βιομηχάνους, σε κατασκευαστικές εταιρείες,  να απασχολούνται απόστρατοι στρατηγοί-συνταξιούχοι,  οι οποίοι καμία σχέση και γνώση δεν έχουν από πρόληψη, security, και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας,  αλλά και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς της Ασφάλειας, απλά “πουλούν” τον τίτλο τους,  και όσα δημοσία δαπάνη μέχρι εχθές έμαθαν στη διάρκεια της θητείας τους στο Ελληνικό δημόσιο.

Στα πλαίσια των καθηκόντων τους, όσο ήταν στο δημόσιο,  περνούν ένα σεμινάριο “Ασφάλειας Κρίσιμων Εγκαταστάσεων” και μαθαίνουν να κάνουν “Μελέτες Τρωτότητας” Αυτό το σεμινάριο που έμαθαν δημοσία δαπάνη και τις γνώσεις που έλαβαν αδαπάνως, το πουλούν στην αγορά έναντι ευτελούς ποσού ως Risk Assessement! Το κακό που κάνουν όμως σε δεκάδες επαγγελματίες ιδιώτες στελέχη ασφαλείας, τα οποία με προσωπικό μόχθο και δικά τους χρήματα πληρώνουν τις γνώσεις τους,  ούτε που τους ενδιαφέρει…

Το κυριότερο όμως είναι πως αυτό το κακό που προκαλείται, το οποίο έχει και άλλες διαστάσεις,  δεν ενδιαφέρει τους πολιτικούς,  που με “μέριμνά” τους πιέζονται οι ιδιώτες να τους προσλάβουν.

Εν προκειμένω το βιογραφικό του συγκεκριμένου στρατηγού κ Φλώρου, όπως ανακοινώθηκε,  είναι το πιο κάτω:

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος διετέλεσε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2024.

Κατά τη μακρά και λαμπρή θητεία του στον Στρατό, από το 1983 που αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ. Επίσης, του έχουν απονεμηθεί σημαντικά διεθνή μετάλλια τιμής, ως ύψιστη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του.

Η βαρύτιμη εμπειρία και η βαθιά γνώση του κ. Φλώρου σε στρατηγικά και γεωπολιτικά ζητήματα θα συνεισφέρουν καθοριστικά στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Ομίλου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τώρα τι σχέση έχει “Η βαρύτιμη εμπειρία και η βαθιά γνώση του κ. Φλώρου σε στρατηγικά και γεωπολιτικά ζητήματα”  με τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλείας και τον ανταγωνισμό μιας ιδιωτικής επιχείρησης,  μόνο αυτοί ξέρουν.

ΠΗΓΗ: happenednow.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. τα μετταλια απο που τα παιρνουν με το κιλο αλλα εχω δει στο μοναστηρακι να πουλανε πολλα ετσι τα βρισκουν και αυτοι μετταλια σε καιρο ειρηνης παιρνω και εγω αλιμονο σε καιρο πολεμου ολοι αυτοι ειναι φοβιτσιαρηδες. τωρα τι σχεση εχουν με την αφαλεια διαφορων οργανισμων αυτο ειναι γελοιο σαν τον υπουργο υγειας που πουλαγε φυλλαδες και τωρα κανει τον ξερολα ειμαστε για γελια σε αυτην την χωρα

Leave a Response