Πικέρμι – Πανικός στην Διώνη: Τα καμένα θα θρυμματιστούν δίπλα στα σπίτια; (Βίντεο)

Κοινοποίηση:

Στην καρδιά της Διώνης, οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση αναστάτωσης και ανησυχίας. Φήμες που κυκλοφορούν, καθώς και οι πρόσφατες παρατηρήσεις, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Εδώ και δύο ημέρες, παρατηρείται μια ασυνήθιστη κινητικότητα στο παλιό εργοτάξιο της περιοχής, ένα πλάτωμα που εκτείνεται περίπου σε 10 στρέμματα στην αρχή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Μάρτυρες από την περιοχή αναφέρουν ότι μπουλντόζες έχουν εισέλθει στο εργοτάξιο, εντείνοντας τις υποψίες των κατοίκων. Σε μια πρόσφατη συνομιλία με χειριστές των μηχανημάτων, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι σκοπεύουν να μεταφέρουν τα καμένα υλικά από τη φονική φωτιά που έπληξε την περιοχή. Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες για την υγεία τους.

Η θρυμματισμένη ύλη θα μπορούσε να απελευθερώσει επικίνδυνα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, τα οποία με τη βοήθεια του ανέμου θα διασκορπιστούν στον αέρα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Η σκέψη ότι τα αποκαΐδια μπορεί να γίνουν μέρος του καθημερινού τους περιβάλλοντος είναι κάτι που προκαλεί τρόμο και αγανάκτηση.

Αυτό μαθεύτηκε μέσω των ομάδων viber του Πικερμίου, και σήμερα το πρωϊ 20 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει, και να διαμαρτυρηθούν έντονα. Εκεί βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας Μπάμπης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν θα μεταφερθούν εκεί τα καμένα.

Οι κάτοικοι της Διώνης είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν σε αυτήν την εξέλιξη και να προστατεύσουν τον τόπο τους από οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει την ποιότητα ζωής τους. Η κοινότητα ενώνεται για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της και να απαιτήσει από τις αρχές να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με εργολάβους για την αποκοπή και μεταφορά καμένων δέντρων δεν παρέχουν σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο εναπόθεσης των υλικών αυτών. Οι κάτοικοι της περιοχής, ανήσυχοι και γεμάτοι απορία, περιμένουν επίσημες ανακοινώσεις που θα ρίξουν φως στην κατάσταση αυτή. Η αβεβαιότητα πλανάται στον αέρα, καθώς οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις σε ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα. Το βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τράση προσφέρει μια ματιά στην αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίζουν πού θα καταλήξουν τα καμένα δέντρα και ποια μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση της περιοχής τους.

 

 

 

Με πληροφορίες από: rpn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: