ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – “ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ” ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ – ΚΟΥΛΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ;

Κοινοποίηση:
israel-iran

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι μια μεγάλη επίθεση θα οδηγήσει σε επιθέσεις σε ισραηλινές υποδομές, και οποιαδήποτε χώρα που θα βοηθήσει σε μια τέτοια επίθεση θα θεωρηθεί στόχος του Ιράν.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από την ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, το Ιράν ανέφερε:

«Εάν οποιαδήποτε χώρα παρέχει βοήθεια στον επιτιθέμενο, θα θεωρηθεί επίσης συνεργός και νόμιμος στόχος. Συμβουλεύουμε τις χώρες να αποφύγουν να εμπλακούν στη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και του Ιράν και να αποστασιοποιηθούν από την αντιπαράθεση».

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι δεν θα στείλει μηνύματα στους «επιτιθέμενους» παρά μόνο μέσω των Ελβετών διπλωματών, της χώρας που είναι ορισμένη να μεταφέρει τα ιρανικά μηνύματα στις ΗΠΑ. Υπήρχαν, ωστόσο, ισχυρισμοί ότι το Ιράν χρησιμοποιούσε το Κατάρ ως μεσολαβητή με τις ΗΠΑ.

Ιρανική πηγή λέει στο Al Jazeera το Ιράν έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ μέσω του Κατάρ λέγοντας ότι δεν επιδιώκει περιφερειακό πόλεμο, αλλά προσθέτοντας ότι «η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει». Προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα αντιμετωπιζόταν με μια «μη συμβατική απάντηση» που περιλαμβάνει στόχευση ισραηλινών υποδομών.

Την ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ότι «συζητάμε» την πιθανή ισραηλινή επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, «αλλά τελοσπάντων» πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί σε περεταίρω διευκρινίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Αν ρίξουν πυρηνικά από τα υποβρύχια σε 3 λεπτά έχουν τελειώσει οι αλλόθρησκοι, αλλά δεν θέλουν οι Αμερικανοί να κάνουν ζημιά στον άμαχο πληθυσμό… Είμαστε νόμιμος στόχος για το Ιράν και ο προδότης συνεχίζει να προσκυνάει τα ξένα συμφέροντα…

  2. Μουλάδες μην απειλείτε γιατί θα σας ξεκάνουν…Μακάρι βέβαια να γίνει αυτό για να ξαναγίνει το Ιράν όπως ήταν πριν το 1979…Ένα σύγχρονο πολιτισμένο κράτος.!!!

  3. Τι είναι αυτό το ανέκδοτο ; Το Ιράν να απειλεί την Αμερική. Ευθυμήσαμε βραδιάτιδα. Βρε κάντε τους σκόνη, να μείνει μόνο το έδαφος. Γεμίσανε τον κίσμο τρομοκράτες. Λιώστε τους χωρίς έλεος. Πηγαίνουν γυρεύοντας τα τελευταία χρόνια. Τόσο πολύ κουράσανε την ανθρωπότητα.

  4. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ… ΟΙ ΝΔ-ΟΥΛΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ Η ΤΑ ΛΟΑΤΚΙ – ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΛΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…

  5. Μμμ, η Μόσχα είναι πονηρή, επειδή η Αμερική βοηθά τον Ζελενσκι, θα βάλει το Ιράν να χτυπήσει βάσεις Αμερικανών….το θέμα είναι ποιες

  6. Αφήστε το Ιραν και το Ισραήλ να αλληλοκαταστραφούν. Εμάς δεν πρέπει να μας νοιάζει. Μακριά μας όλοι οι ισλαμιστές και οι εβραίοι, μακριά κι αγαπημένοι που λέει και η παροιμία. Απελάσεις όλων των λαθρομεταναστών, άμεσα για να μην κινδυνέψουμε!

  7. Πω πω τρεμουμε .. χαχα..βρε παλιοκελεμπιές,που από τα πολλά φαλάφελ το μυαλο σας έχει πήξει, η Αμερική αν ασχοληθεί μαζί σας,θα σας τελειώσει σε 3 ωρες το πολυ…δειλοί ανατολιτες πουθεναδες ..

    1. Όπως τελείωσε στο Βιετνάμ,Αφγανιστάν,στην Γιουγκοσλαβία,στην Σομαλία είναι η μοναδική χώρα που όσους πολέμους έκανε τους έχασε αλλά είναι υπερδύναμη.

Leave a Response