Η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ αναστατώνει το πολιτικό σκηνικό σε Ελλάδα και ΔΝΤ. Μίλησε σε αυστριακή εφημερίδα και είπε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους- και μάλιστα άμεσα»
Η κ. Σάντλερ προειδοποιεί ότι κανείς θα πρέπει να φυλάγεται διαρκώς, καθώς, το κλίμα στις αγορές μπορεί να αναστραφεί απότομα , λέει χαρακτηριστικά. Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΝΤ ότι υπέκυψε το 2010 σε πολιτικές πιέσεις και παρασύρθηκε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, εγκαταλείποντας τους κανόνες του, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες. «Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι» με αυτό και με ακόμα μια σχετική ερώτηση για το πως μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση, ενώ η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ δεν μπόρεσε να εμποδιστεί η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης…. διχάζει η Σάντλερ.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του ΔΝΤ έχει, ακόμη έως σήμερα αμφιβολίες για το εάν η Αθήνα θα μπορέσει να σηκώσει μακροπρόθεσμα το υπέρογκο χρέος της, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, και μάλιστα για πολλά χρόνια.
Τότε ήταν στην κυβέρνηση ήταν το μαλ…ήρι ο ποδηλάτης. Αυτό το μαμούχαλο Αμερικανάκι, που κάποτε ενώ έκανε ποδήλατο, κάποιος του είπε ότι γυρνάει η αλυσίδα και σταμάτησε να την ελέγξει. Αυτό μαζί με τα άλλα δύο αδελφάκια του. Και η μαμά αυτήν την ξέχασα. ΑμερικανοΙαχωβοΕβραία.