69 χρόνια ζωής κλείνει φέτος η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ, καθώς όλα ξεκίνησαν το 1948 στη Ν. Ερυθραία όταν ο πρώτος φούρνος ΒΕΝΕΤΗάνοιξε τις πόρτες του και η ιστορία του ψωμιού άρχισε να συμβαδίζει με την ιστορία των φούρνων ΒΕΝΕΤΗ.
Από τότε η εταιρεία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων άρτου και ζαχαροπλαστικής, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, τη διασφάλιση κορυφαίας ποιότητας και την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη.
Η ΒΕΝΕΤΗΣ – μία από τις εταιρείες που έχει καταφέρει στη δυσκολότερη τροχιά της οικονομικής ύφεσης όχι μόνο να αντέξει αλλά και να σημειώσει αύξηση πωλήσεων και καταστημάτων –έχει επιδείξει υπευθυνότητα και ευαισθησία καθώς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, εν μέσω της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε κλειστές και ανοιχτές αγορές, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο άνω των 75 σημείων διάθεσης προϊόντων άρτου και γλυκισμάτων και απασχολεί συνολικά 1.000 εργαζομένους περίπου.
Η ιστορία των φούρνων Βενέτη
Ο πρώτος φούρνος Βενέτη άνοιξε το 1948 στη Νέα Ερυθραία και ήταν ένα κλασικό αρτοποιείο της εποχής που έκανε τη γειτονιά να μοσχοβολά φρεσκοψημένο ψωμί… Μέχρι που η ευωδιά αυτή έφτασε έως τις μέρες μας σε δεκάδες γωνιές της Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα και τη Μύκονο.
Το 1972 ο Μπάμπης Βενέτης, 24 ετών, αναλαμβάνει την επιχείρηση και το 1975 μεταφέρει τον οικογενειακό φούρνο από τη Νέα Ερυθραία στην οδό Τατοΐου. Εκεί, οι κάτοικοι συνωστίζονται για να αγοράσουν τα αρτοποιήματα του Μπάμπη Βενέτη με τις εξαιρετικές γεύσεις και τη μεγάλη ποικιλία, ορίζοντας έτσι τον φούρνο ως σημείο αναφοράς των Βορείων Προαστίων.
To 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα με τη μέθοδο του franchise –σηματοδοτώντας την επέκταση του δικτύου – και το 1995 δημιουργείται μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση Αττικής, που πληροί τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας.
Κρίση: ευκαιρία για ανάπτυξη και πρωτοπορία
Ανακαλύπτοντας πρώτη τα μυστικά της πρόσμειξης αγνών υλικών και γεύσεων, η ΒΕΝΕΤΗΣ οδήγησε τις εξελίξεις στον κλάδο της αρτοποιίας, καθώς εισήγαγε πρώτη πληθώρα νέων προϊόντων και χάραξε τις γευστικές γραμμές στις οποίες κινείται σήμερα η αγορά.
Το 2010, μία κρίσιμη – οικονομικά – χρονιά, η ΒΕΝΕΤΗΣ καινοτομεί με το νέο concept καταστήματος, το ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL και προσφέρει ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις σε πολύ προσιτές τιμές καλύπτοντας κάθε ανάγκη του καταναλωτή για πλήρες πρωινό, γλυκά, ροφήματα, αλλά και υγιεινό, σπιτικό φαγητό.
Το 2012 κάνει και πάλι τη διαφορά στα βόρεια προάστια με ένα νέο concept καταστημάτων, τα ΒΕΝΕΤΗ 1948, όπου το ψήσιμο των αρτοσκευασμάτων γίνεται σε ανοιχτούς ξυλόφουρνους ενώ πρωταγωνιστούν και πλούσιες ποικιλίες καφέ μαζί με τα επώνυμα γλυκά ιταλικής και γαλλικής ζαχαροπλαστικής, η γνωστή σειρά CHRISTIANO V.