Η ΞΑΝΘΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΝ ΝΤΕΝΙ: Η 26χρονη πρώην επιχειρηματίας που έγινε η πρώτη γυναίκα-καμικάζι στην καρδιά της Ευρώπης – Τα τελευταία λόγια της (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
police1

Μια γαλλίδα με μαροκινή καταγωγή, 26 ετών, που σύμφωνα με γείτονες στο παρελθόν διατηρούσε μία δική της επιχείρηση, την Beko Construction, είναι η γυναίκα-καμικάζι που ανατινάχθηκε χθες στο πολιορκούμενο από την αστυνομία διαμέρισμα του Σεν Ντενί.
Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη η ταυτότητα,  δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται για τη Χάσνα Αιτμπουλάχσεν, που σύμφωνα με τον Guardian έγινε η πρώτη βομβίστρια αυτοκτονίας στη καρδιά της Ευρώπης. Η Χάσνα ήταν ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και κύριου στόχου της χθεσινής επιδρομής των αστυνομικών δυνάμεων στο προάστιο της πόλης του Φωτός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien» φώναξε σύμφωνα με μάρτυρα «Βοηθήστε, βοηθήστε με!» προς την αστυνομία από το διαμέρισμα. Όταν βγήκε στο παράθυρο του διαμερίσματος που βρισκόταν στον τρίτο όροφο, οι αστυνομικοί την ρώτησαν «πού είναι ο φίλος σου» και εκείνη απάντησε «Δεν είναι φίλος μου».

Το γαλλικό Tf1 έχει δώσει στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο :

Λίγο αργότερα σύμφωνα με μάρτυρα ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η 26χρονη με τα μακριά ξανθά μαλλιά, που παρακολουθούνταν, από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, λίγα λεπτά πριν ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, έκανε ένα τηλεφώνημα πιθανότατα για να ενημερώσει συνεργάτες τους που βρισκόταν στην περιοχή.

Μάρτυρας είπε πως κρατούσε τα χέρια της στον αέρα αλλά το πρόσωπο της ήταν στη σκιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: