Παπάς στην Ιταλία καλεί ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ να ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ

Κοινοποίηση:
eksomologisi

Τους καλεί στο δρόμο του Θεού μήπως και συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους! 

Ο Δον Μάρκο Ρίτσι ζητά από τα μέλη της Καμόρα να του αποκαλύψουν πού κρύβουν τα τοξικά απόβλητα. O λόγος αυτής της κινητοποίησης είναι ότι τα κρούσματα καρκίνου σε πολίτες της Νάπολη έχουν αυξηθεί ραγδαία. Τα δεκάδες κρούσματα αποδίδονται στο τοξικό έδαφος της περιοχής εξαιτίας της παράνομης ταφής τοξικών αποβλήτων. Έτσι την κατάσταση στα χέρια του πήρε ένας ιερέας που προσπαθεί να δώσει τέλος στο μυστήριο με το «νεκροταφείο» δηλητηρίων.

Τους μαφιόζους της Καμόρα καλεί για εξομολόγηση σε μία προσπάθεια να μάθει τις ακριβείς τοποθεσίες ταφής τοξικών αποβλήτων και στη συνέχεια να της αναφέρει στις ιταλικές αρχές. Και όπως ορίζει ο όρκος σιωπής και εμπιστοσύνης υπόσχεται ότι δεν θα αναφερθούν ονόματα και μάρτυρες παρά μόνο οι τοποθεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα, πό την περιοχή Ερκολάνο, η ταυτότητα εκείνου που εξομολογείται προστατεύεται, επομένως όσοι γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία και αποφασίσουν να τα αποκαλύψουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης. Ο ιερέας τονίζει λοιπόν ότι ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα σημεία που τα φορτηγά ξεφορτώνουν απόβλητα. Σε δηλώσεις του συμπληρώνει: ” Ας πάρουν θάρρος και να μου το πουν στο εξομολογητήριο. Τα στοιχεία τους θα παραμείνουν κρυφά. Θα πάω εγώ στους εισαγγελείς να πω πού βρίσκονται (τα απόβλητα). Σε αυτή τη φάση δε μας ενδιαφέρει να καταγγείλουμε κανέναν. Θέλουμε μόνο να ξεριζώσουμε το κακό που υπάρχει κάτω από το έδαφος»

Κι όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ αποτελέσματα …. αφού η προσπάθεια αυτή έχει αποφέρει καρπούς. Οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει σημεία με θαμμένα δοχεία , όπως αναφέρει η Corriere della Sera. «Είναι μόνο ένα μικρός μέρος, γιατί από αυτά τα μέρη έχουν περάσει εκατοντάδες φορτηγά», επισημαίνει ο Δον Ρίτσι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: