Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η κατάσταση στον Πύργο εξαιτίας των αμάζευτων εδώ και 4 εβδομάδες απορριμμάτων στην πόλη.
Ο κίνδυνος δημιουργίας μολυσματικών νοσημάτων είναι πλέον ορατός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, Ν.Γαλανόπουλος.
Οι κάτοικοι, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης τονίζουν ότι η δημοτική αρχή πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση, καθώς η κατάσταση είναι απαράδεκτη και εκτός ελέγχου.
Ακόμα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία, αφού τα σκουπίδια έχουν κυριολεκτικά «σκεπάσει» μεγάλα τμήματα των δρόμων.
Σήμερα αναμένεται συνάντηση με υπουργούς, ώστε να συνδράμουν στη λύση του προβλήματoς.
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, άφησε αιχμές εναντίον της βουλευτού Ηλείας, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για μεθοδευμένες ενέργειες στο θέμα των απορριμμάτων μιλώντας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:
«Η κατάληψη στις Λίμνες ξεκίνησε στις 25/09/2013. Μέχρι τότε η ταφή των σκουπιδιών γινόταν κανονικά με την κάλυψή τους με ικανές ποσότητες αμμοχάλικου και χώματος. Μετά την κατάληψη και αφού πραγματοποιήθηκε εναπόθεση σκουπιδιών επί 15 ημέρες, μετά από συμφωνία, απαγορεύτηκε με δυναμικό τρόπο η είσοδος στο χώρο φορτηγών αυτοκινήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που κουβαλούσαν αδρανή υλικά για την ταφή των σκουπιδιών που είχαν εναποτεθεί.
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής των κατοίκων που είχαν τον έλεγχο της κατάληψης, ήταν να παραμείνουν επί ένα και πλέον μήνα, και μέχρι σήμερα, τα σκουπίδια ακάλυπτα, εκτεθειμένα στον ήλιο και στην βροχή. Αυτή την εικόνα των ακάλυπτων σηπόμενων σκουπιδιών, που μεθοδευμένα επέλεξαν κάποιοι να συντηρήσουν, έδειξε ως αξιοθέατο η κυρία βουλευτής στους προσκεκλημένους της προβάλλοντας έτσι το τόπο μας και τον εαυτό της ως τιμωρό των εχθρών του περιβάλλοντος. Αυτή την εικόνα είδαν και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος αλλά και ο βοηθός του Συνήγορου του Πολίτη που συνέπεσαν την ίδια ημέρα με την επίσκεψη της κυρίας βουλευτού.
Το γεγονός ότι τα σκουπίδια ήσαν ακάλυπτα επειδή εμπόδιζαν επί ένα και πλέον μήνα την ταφή τους οι διαμαρτυρόμενοι, το γεγονός ότι ο ΧΑΔΑ αυτός χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά λόγω της έκτακτης ανάγκης για την επιβίωση 70.000 κατοίκων, επειδή παρεμποδιζόταν η μεταφορά του δεματοποιητή, το γεγονός ότι αν η ταφή των σκουπιδιών είχε γίνει κανονικά η εικόνα δεν θα παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον ούτε για τους προσκεκλημένους της κυρίας βουλευτού, ενδεχομένως ούτε για τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ούτε για τον βοηθό του Συνήγορου του Πολίτη, αφού δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για τις άλλες χωματερές που λειτουργούν παράνομα στο νομό, μερικές χωρίς ταφή και σε απόσταση αναπνοής από αστικά κέντρα, όλα αυτά αποδεικνύουν την στοχοποίηση του δήμου Πύργου από ποικίλες δυνάμεις.
Άλλωστε η κυρία βουλευτής, πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, αν και εκλέγεται στον νομό Ηλείας και εκπροσωπεί χιλιάδες πολίτες των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, δεν σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να επισκεφθεί τους δήμους και να συζητήσει με τους δημάρχους ένα χρόνο πριν, όταν άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα και το αδιέξοδο και να βοηθήσει για τη λύση του;
Δεν θα έπρεπε, πριν από οποιαδήποτε ενέργεια να ζητήσει ενημέρωση και διευκρινίσεις από τους δήμους; Και όχι δύο μέρες πριν την επίσκεψη στο αξιοθέατο, να τηλεφωνεί, να αποκρύπτει το σκοπό της επίσκεψης και να αιτείται την οικονομική κάλυψη του δείπνου για τους προσκεκλημένους της».
Δείτε το σχετικό video της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης
patrisnews.com