Σε αποθήκες και τζαμιά ζουν οι πρόσφυγες του Κομπάνι! Προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους!

Κοινοποίηση:
kompani2345

Όσοι έφυγαν από το Κομπάνι βρήκαν καταφύγιο σε παραδιπλανές πόλεις με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με ξένα ειδησιογραφικά πόρταλ η τουρκική πόλη Σουρούτς βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Οι μόνιμοι κάτοικοι αγγίζουν τους 60 χιλιάδες αλλά  ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο πληθυσμός της πόλης έχει τριπλασιαστεί, αφού χιλιάδες πρόσφυγες από το Κομπάνι έφτασαν εδώ για να γλιτώσουν από τις σφαγές των τζιχαντιστών.  Φιλοξενούνται σε σπίτια, σε αποθήκες, σε καταφύγια αλλά ακόμα και σε τζαμιά. Δυστυχώς όμως οι πόλεις αυτές είναι μικρές για τόσο πληθυσμό και δημιουργούνται προβλήματα στις συνθήκες διαβίωσης.

Όπως δηλώνουν έμποροι της περιοχής «Δεν έχουμε δουλειά. Κάποιοι πιστεύουν πως επειδή έχουμε δεκάδες χιλιάδες περισσότερο κόσμο, αυτό είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Όμως οι δουλειές έχουν σχεδόν παγώσει. Ο κόσμος είναι σε άθλια κατάσταση και πολλοί μένουν σε τζαμιά» Το τραγικότερο όλων είναι ότι βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια τους αλλά δεν μπορούν να τα πλησιάσουν. Το Κομπάνι απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το Σουρούτς.

«Το Σουρούτς, αυτή η μικρή και ήσυχη πόλη στα σύνορα, ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Με τον πληθυσμό να έχει πολλαπλασιαστεί, ο κόσμος προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Όπως όλα δείχνουν όμως, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», μεταδίδει ο απεσταλμένος δημοσιογράφος ξένου ειδησιογραφικού πόρταλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: