Δεν είναι λίγοι, αυτοί που χρησιμοποιούν την επιστήμη με σκοπό να καταρρίψουν το Χριστιανισμό.
Η Βίβλος βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που όλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους. Πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν αναμφισβήτητα την ύπαρξη του Ιησού Χριστού. Έτσι, ακόμη και οι δύσπιστοι δεν θα μπορέσουν να αμφισβητήσουν αυτές τις επιστημονικές αποδείξεις.
Τι ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι;
Τον τάφο του αδελφού του Ιησού, James. Αυτό είναι μια από τις αρχαιολογικές αποδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιός του Θεού, και ανακαλύφθηκε το 2002. Εκτός από αυτό όμως, ανακαλύφθηκε και το οστεοφυλάκιο του Καϊάφα, το 1990.
Νέοι μελετητές της Διαθήκης, επαλήθευσαν ότι αυτοί οι τάφοι είναι πραγματικοί, αν και κάποιοι σκεπτικιστές για κάποιο λόγο εξακολουθούν να το αμφισβητούν. Ο Hutchinson πάντως, εξακρίβωσε πως ότι αναφέρεται στη Βίβλο ταιριάζει τέλεια με τα αντικείμενα που βρέθηκαν.
«Κανείς δεν μίλησε για αυτά τα ευρύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Απλά επαναλαμβάνουν τις θεωρίες για τον Ιησού και τα Ευαγγέλια και ότι πληροφορίες ξέραμε ήδη», δήλωσε ο Hutchinson. Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων, περιγράφουν τον Ιησού ως καλό άνθρωπο, όπως ακριβώς καταγράφεται και στην αποκάλυψη του Ιωάννη, αλλά οι σκεπτικιστές λένε ότι θα μπορούσε να είναι ψεύτης ή τρελός. Ο Ιησούς ήταν ακριβώς όπως των περιγράφουν τα Ευαγγέλια. Ένας φλογερός, θαρραλέος, χαρισματικός λαϊκιστής, που με τα έργα του κήρυξε τη βασιλεία του Θεού.
James, ο χαμένος αδελφός του Ιησού…
Είναι μία από τις ιστορίες που δεν πρόκειται να υιοθετούν ποτέ από το ευρύ κοινό, διότι αυτό θα σήμαινε αυτόματα το τέλος του χριστιανισμού, όπως τον ξέρουμε σήμερα. Για όσους πιστεύουν όμως ότι η εκκλησία κρατάει καλά κρυμμένα τα απόκρυφα μυστικά της ζωής του Χριστού προκειμένου να διαφυλάξει το «καθαρό» της θρησκείας αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι ο Θεάνθρωπος ήταν απλώς ένας άνθρωπος, με την ικανότητα να μαγεύει τα πλήθη, πιθανόν και να προφητεύει τα μελλούμενα.
Η ανακάλυψη που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ο Ισραηλινός επιστήμονας Άριε Σάιμρον σχετίζεται με τον περίφημο «χαμένο τάφο του Ιησού», ή αλλιώς τον τάφο Τάλπιοτ, που βρέθηκε το 1980 στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο θάλαμος εκείνου του ταφικού μνημείου περιείχε εννέα οστεοφυλάκια. Σε ένα από αυτά ήταν χαραγμένη στα αραμαϊκά η επιγραφή «Ιησούς ο γιος του Ιωσήφ». Σε άλλα δύο υπήρχαν οι επιγραφές «Μαρία» και «Ιούδας, ο γιος του Ιησού». Το επιχείρημα για τους οπαδούς της γήινης υπόστασης του Ιησού και της διαιώνισης του γένους του μέσω της Μαρίας Μαγδαληνής ήταν ακλόνητο: Το συγκεκριμένο ταφικό μνημείο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον οικογενειακό τάφο του Ιησού Χριστού!
Η εκδοχή έγινε ταινία το 2007 με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Κάμερον και τίτλο ο «χαμένος τάφος του Ιησού». Τώρα, ο γεωαρχαιολόγος Σάιμρον υποστηρίζει ότι άλλο ένα οστεοφυλάκιο – με την επιγραφή «Τζέιμς, ο γιος του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού» – που βρέθηκε κάποια χρόνια αργότερα εκτός του ταφικού μνημείου είχε στην πραγματικότητα μετακινηθεί από τον τάφο Τάλπιοτ.
«Οι γεωχημικές αναλύσεις δεν αφήνουν αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο οστεοφυλάκιο αποτελεί το χαμένο κομμάτι των ταφικών κιβωτίων που βρέθηκαν στον τάφο Τάλπιοτ. Κάθε τάφος εκείνης της εποχής, που χρονολογείται από το 30 π.Χ. έως το 70 μ.Χ, έχει ένα μοναδικό χημικό – χαρακτηριστικό – προφίλ. Με τις νέες εξελιγμένες δυνατότητες πάνω στη γεωχημική μελέτη μπορούμε να πούμε ότι το 10ο οστεοφυλάκιο που αναζητούσαμε είναι αυτό», δήλωσε ο Δρ. Σάιμρον στους «New York Times». Τα γεωχημικά τεστ διενεργήθηκαν από τις αρχαιολογικές αρχές του Ισραήλ υπό την επίβλεψη του Σάιμρον.
Και τα εννέα οστεοφυλάκια του τάφου Τάλπιοτ, όπως και το επίμαχο που θεωρείται ως το κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ, καλύπτονται από τον ίδιο πηλό και έχουν το ίδιο – διακριτικό – μεταλλικό μακιγιάζ. Οι αρχαιολόγοι ήξεραν από την αρχή ότι ένα οστεοφυλάκιο λείπει, καθώς βρέθηκαν εννέα, ενώ η επιγραφή «Ιησούς ο γιος του Ιωσήφ» βρίσκεται στο υπ’ αριθμόν 10ό. Φυσικά, καμία ιερατική αρχή στον κόσμο όλο δεν θα μπορούσε ποτέ να παραδεχτεί ότι ο Ιησούς είχε αδελφό, πολύ δε περισσότερο ότι ενταφιάστηκε σε οικογενειακό τάφο. Για τους… θερμόαιμους χριστιανούς άλλωστε, το γεγονός ότι τα ονόματα Ιησούς, Ιωσήφ και Μαρία ήταν από τα πιο διαδεδομένα τον καιρό εκείνο στην Ιουδαία παραπέμπει σε θεωρίες… συνομωσίας κάθε συζήτηση που θα παρέπεμπε στον – κατά Καζαντζάκη – τελευταίο πειρασμό του εσταυρωμένου…
Ο γεωλόγος Aryeh Shimron, με τις αποκαλύψεις που ισχυρίζεται ότι έκανε αλλάζει το ρου του χριστιανισμού, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι βρέθηκε ένα οστεοφυλάκιο με την επιγραφή: «Τζέιμς, ο γιος του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού». Η ανακάλυψη σχετίζεται με τον περίφημο «χαμένο τάφο του Ιησού»», ή αλλιώς τον τάφο Talpiot, που βρέθηκε το 1980 στην ανατολική Ιερουσαλήμ.Σύμφωνα με τη θεωρία εκείνος ο θάλαμος του ταφικού μνημείου περιείχε εννέα οστεοφυλάκια. Σε ένα από αυτά ήταν χαραγμένη στα αραμαϊκά η επιγραφή «Ιησούς ο γιος του Ιωσήφ». Σε άλλα δύο υπήρχαν οι επιγραφές «Μαρία» και «Ιούδας, ο γιος του Ιησού».
Ο τάφος Talpiot, πυροδότησε συζητήσεις,το 2007, με την ταινία του James Cameron με τίτλο «Χαμένος τάφος του Ιησού».