Ένα πρωτοφανές ανθελληνικό κόλπο ώστε τα πιο σημαντικά-και από πλευράς στρατηγικής σημασίας-
Σχετικά με το θέμα που ανέπτυξες χτες για το ξεπούλημα των αεροδρομίων θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αυτό έγινε πριν το 2015.
Πιο συγκεκριμένα η κοινοπραξία Fraport AG – Slentel Ltd ή αλλιώς στην κοινοπραξία του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης και του ομίλου Κοπελούζου ανακηρύχτηκε στον διεθνή διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής για 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ το απόγευμα της Τρίτης, η κοινοπραξία του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης και του ομίλου Κοπελούζου κατέθεσε «προσφορά που ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ.ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό».
Όπως αναφέρε το Ταμείο, «κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης (26/11/2014) του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β).
Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσεις τον κόσμο από πότε ξεκίνησε αυτή η ιστορία και ότι τα είχα ξεπουλήσει ήδη από τότε τώρα απλά οι συριζαιοι και ο Σόιμπλε παίζουν τις κουμπάρες για τα μάτια του κόσμου τίποτα παραπάνω.
Με σεβασμό,
Γιώργος
TO ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
Αγαπητέ κ.Χίο,
Έφριξα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες στην εκπομπή σας για το ξεπούλημα των αεροδρομίων. Αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης από το εξωτερικό και για άλλες ενέργειες καταστροφικές για την χώρα – σίγουρα δεν είναι μεμονωμένη ενέργεια.
Σε προηγούμενη εκπομπή έχετε μιλήσει για την ανάγκη να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την πορεία υποδούλωσης της χώρας. Είπατε πως ό,τι κάνουμε πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο. (αυτό είναι απολύτως κατανοητό)
Επίσης χθες είπατε πως ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να το λέμε από πριν, αλλά να δράσουμε γρήγορα χωρίς να το λέμε (και αυτό επίσης είναι κατανοητό)
Επειδή αυτό το θέμα είναι τόσο κρίσιμο, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για δύο πράγματα:
1)
Πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι οργανωμένα – αλλά ταυτόχρονα και να μην το λέμε; Αν δεν το λέμε, πώς μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να συντονιστούμε και να οργανωθούμε; (όλοι εμείς που θέλουμε να συμβάλλουμε για να γίνει ουσιαστική αλλαγή στην χώρα) Συγγνώμη αν η ερώτηση ακούγεται πολύ απλοϊκή.
Σας ρωτάω επειδή προσπαθώ να καταλάβω με τι τρόπο μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε και που επιβάλλεται αυτή την στιγμή για το καλό της χώρας. (για παράδειγμα, το να βγούμε στους δρόμους δεν ωφελεί. Το κάναμε και δεν βγήκε τίποτα. Τι μπορούμε να κάνουμε ο κάθε πολίτης από δω και ύστερα για την χώρα; Αυτό με προβληματίζει)
2)
Μια τελευταία ερώτηση:
Ακόμη κι αν οργανωθούμε, θα μας αφήσουν τα ξένα συμφέροντα να πραγματοποιήσουμε τις προσπάθειες μας;
Για παράδειγμα, αν προσπαθήσουμε να παράγουμε δικά μας προϊόντα, θα μας επιτραπεί αυτό, όταν με την ΕΕ καταστράφηκε η γεωργική μας παράγωγη;
Αν προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι τον φυσικό μας πλούτο, δεν θα μας θέσουν εμπόδια από το εξωτερικό; (Και επίσης τα καταστροφικά μέτρα που έρχονται και δεσμεύουν την χώρα μας, θα είναι αναστρέψιμα; Σε τι βαθμό δεσμευόμαστε; Θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από αυτά – όταν το επιδιώξουμε στο μελλον;)
Αυτές είναι οι δυο ερωτήσεις μου. Με τι τρόπο μπορούμε να δράσουμε και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που σίγουρα θα μας παρουσιαστούν.
Ως τώρα διαπιστώνουμε τα κακώς κείμενα. Τώρα όμως από την διαπίστωση πρέπει να περάσουμε σε δράση. Γι’αυτό σας θέτω αυτά τα δυο ερωτήματα. Για να γίνει πιο συγκεκριμένος ο τρόπος που μπορούμε να συμβάλλουμε προς το καλύτερο για την χώρα.
Σας είπα ότι εγώ ως τώρα ήμουν ανάμεσα σε δυο κόμματα (ΑΝΕΛ και ΧΑ) ως αντιμνημονιακά και πατριωτικά. Τον κ. Τσίπρα δεν τον εμπιστευόμουν ποτέ και δεν είχα καλές προσδοκίες γι’ αυτόν . Απλώς πιστεύω ότι προσπάθησε (πράγμα που δεν το περίμενα από αυτόν) για πολλούς μήνες να επιτύχει κάτι καλύτερο για την χώρα και το πάλεψε ειλικρινά –(και εγώ δεν είχα ξαναδεί Έλληνα πολιτικό να προσπαθεί γι’ αυτήν την χώρα ως τώρα!). Αλλά στο τέλος μας έφερε και αυτός μια καταστροφική συμφωνία. Πιστεύω ότι αυτό έγινε από λάθος χειρισμούς – και όχι από δόλο, κατά την γνώμη μου. Το γεγονός είναι ότι προσπάθησε τόσους μήνες, ότι έπαθε υπερκόπωση και κρίσεις πανικού (για να είμαι ειλικρινής, τον λυπήθηκα), και αυτά δείχνουν για μένα ότι υπήρχε καλή πρόθεση– και η όλη συμπεριφορά του τον διαφοροποιεί εντελώς από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Γιωργάκη, τους πραγματικούς προδότες (που ούτε που θα τους ένοιαζε να φέρουν κι άλλο μνημόνιο και δεν θα πάθαιναν ποτέ κρίση πανικού, αντιθέτως πολύ εύκολα και άνετα θα υπέγραφαν καινούρια συμφωνία).
Πάρα την καλή του πρόθεση όμως, ο Τσίπρας μας έφερε ένα καταστροφικό, φρικτό μνημόνιο. Αλλοίμονο στην χώρα μας.
Εγώ θα ήθελα ένα πράγμα μόνο. Να είχαμε ένα ηγέτη με ΠΥΓΜΗ. Η καλή πρόθεση από μόνη της δεν αρκεί. Σας άκουγα να μιλάτε για τον Μεταξά, και ζήλεψα τους προγονούς μας που είχαν τέτοιο ηγέτη.
Ήθελα να σας πω μπράβο που αναφερθήκατε στην ιστορία του Μεταξά με τόσο αντικειμενικό τρόπο. Και μπράβο για τις γνώσεις σας σε τόσα θέματα: ιστορία, πολιτική, θέματα δικαιοσύνης. Μου αρέσει πάντα να ενημερώνομαι – και η εκπομπή σας μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Πάνω από όλα, αυτό που εκτιμώ σε εσάς είναι ότι εσείς μας δίνετε «τροφή για σκέψη» όπως λένε οι Άγγλοι (“food for thought”). Κίνητρα να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε.
Θα σας ήμουν πολύ ευγνώμων αν μπορούσατε να πείτε κάτι για τα δυο ερωτήματα που σας έθεσα παραπάνω. Πιστεύω ότι απασχολούν και άλλους Έλληνες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε. Είναι σημαντικό να δούμε πώς μπορούμε να δράσουμε και να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της χώρας μας.
Να είστε καλά.
Με εκτίμηση,
Χρύσα